سایت شهر علم

بزرگترین پایگاه علمی کشـور ، مناسب برای همـه سنین
مطالب طلایی - کلیک کنید
موضوع بندی
مطالب پر بازدید
آمـــــار
بازدید امـروز : 285
بازدید دیـروز : 57
کــل بازدیــد : 166,154
کــل مطالب : 127
کـــل نظرات : 20
افـراد آنلاین : 4
جستجوگر
کلمه مورد نظر را وارد کنید


منوی اصلی
مطالب تصادفی

http://s8.picofile.com/file/8324392942/%D8%AA%D9%88%D9%BE_%D8%B3%DB%8C%D9%85_%D8%A8%D8%B1%D9%82.jpgبه گزارش شهر علم : اگر توجه کرده باشید وسط کابل های برق فشار قوی همه ی وقت توپ هایی قرمز رنگ قرار میدهند که برای تعداد زیادی از افراد سوال می باشد.

شاید دیده باشید که روی سیم های برق بین دکل های برق بیرون شهرها یک گوی مثل توپ قرمزی بزرگ دیده میشود و با خود می‌گویید که این توپ های قرمز چیست با ما همراه شوید تا بفهمید چرا این توپ های قرمز روی سیم های برق نصب شده هست.علت گذاشتن توپ بین کابل های برق چیست؟

علت گذاشتن توپ بین کابل های برق چیست؟

 

علت گذاشتن و نصب کردن این توپ های قرمز روی سیم های برق این هست که بالگردها و گلایدرها این توپ های قرمز را ببینند

و به این سیم های برق برخورد نکند و هم دکل برق را واژگون نکنند و هم به بالگرد یا گلایدر آسیب نرسد.این توپ های قرمز چون رنگشان قرمز و روشن هست هم در شب قابل رویت میباشند و هم در روز

 

پس رنگ قرمز این توپ ها بی علت نیست رنگ این توپ ها مثل شبرنگی می‌ماند که رفتگرها بر روی لباس شان دارند تا در تاریکی شب خودروها به آن صدمه نزنند.به علاوه با افزایش یا کاهش پیدا کردن درجه ی حرارت طول این سیم های برق افزایش یا کاهش می یابد؛ این توپ های قرمز با داشتن فنری درون خود طول کابل را در یک جهت افزایش یا کاهش می‌دهند.

 

برای تغییر فرکانس همسانی «رزونانس» برای پیش گیری از پارگی سیم نیز این توپ ها/گوی های قرمز مورد بهره گیری قرار میگیرند.

اگر تا حالا توجه کرده باشید اگر به سر یک دریل یک میله با طول مشخص وصل کنیم با افزایش دور چرخش دریل به قسمت خاصی از میله نیرو وارد می‌شود. این توپ های قرمز نیز همین کار را انجام میدهند و در مقابل باد از وارد شدن مستقیم نیرو به یک نقطه پیشگیری می‌کنند و باعث میشوند که نیرو در یک نقطه متمرکز نشود.

 

اصلی ترین وظیفه توپ های قرمز چیست؟


از یک مهندس مکانیک انتظار می‌رود در پاسخ خودش نگوید برای پیش گیری از برخورد اجسام پرنده «هلی کوپتر یا هواپیما». نگوید برای پیش گیری از کاهش و افزایش طول کابل انتظار میرود نخستین کلمه ای که به زبونش می آورد ارتعاش خارجی کابل باشد.

 

ارتعاش خارجی چیست؟ با حضور نیروی خارجی یا محرک مجموع ارتعاش انجام می‌گیرد و فرکانس ارتعاشی با فرکانس عامل خارجی برابر خواهد بود.

 

در ذهن داشته باشید اگر فرکانس عامل خارجی با فرکانس طبیعی برابری کند حالت تشدید روزونانس اتفاق میوفتد. «مثال: اگر در داخل خودروی پیکان نشسته باشید در سرعت 80 اتومبیل شروع به لرزیدن می‌کند اگر سرعت را کاهش یا افزایش دهیم این لرزش خود به خود از بین میرود.»

 

چگونه این ارتعاش به وجود می‌آید؟


سیم استوانه ای را در نظر بگیرید حال جریان حول یک استوانه را تجسم کنید اگر جریان سیال «هوا» افزایش یابد نقطه جدایش در این سیم ایجاد خواهد شد که این جریان های گردابی ایجاد شده پشت سر سیم باعث ارتعاش سیم خواهند شد اگر این ارتعاش از بین نرود در صورت سستی،

 

دکل ها را از جای خودش در می آورد یا این که کابل را پاره میکند «درضمن این پدیده در فرکانس خاصی نسبت به سیم ایجاد می‌شود «اگر فرکانس عامل خارجی با فرکانس طبیعی برابری کند»بنابراین برای تغییر فرکانس همسانی «رزونانس» برای پیشگیری از پارگی سیم از این گوی ها بهره گیری می‌شود.

 

جنس این گوی ها معمولا از فایبر گلس بوده که با رزین پلی استر روکش شده، سپس با ژل مخصوص پوشیده شده و رنگ می‌شود، وزن آن معمولا کمتر از 7 کیلو گرم و قطر آن 60 سانتیمتر هست.

 

منبع : سایت پارس ناز


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

دوشنبه 03 اردیبهشت 1397 | تعداد بازدید : 291 | نظرات (0)
عناوین آخرین مطالب ارسالی